Fullsatt och engagerat i Almedalen

Tisdagen den 5 juli arrangerade Polar Capacity ett seminarium om det kommande effektproblemet och potentiella lösningar.

Seminariet inleddes av Svenska Kraftnäts tidigare GD Mikael Odenberg, varefter en paneldiskussion följde med kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn, Per-Ola Mattson, Power Circles tf VD Anna Wolf och VD-arna för de två kommunala energibolagen Göteborg Energi, Alf Engqvist, respektive Gävle Energi, Håkan Jönsson.

I politikerveckans hårda konkurrens kunde vi konstatera att lokalen var fullsatt och engagemanget från både scen och publik stor.

Alltifrån elmarknadens funktion och prisbildning, till behovet av elnätsutbyggnad berördes, men det rådde stor enighet om att en stor del av lösningen kommer att bestå av lokala lösningar för att hantera och tillföra effekt på lokalnätsnivå.

Här kan du se en nedkortad version av seminariet!

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Polar Capacity och Mälarenergi ingår samarbete

På måndagen offentliggjordes det samarbete som Polar Capacity ingått med Mälarenergi i syfte att tillsammans utreda förutsättningarna för att etab...

Läs mer

En av Sveriges största batteriparker på plats i Haninge

10 oktober 2023 Nu är alla åtta batterier på plats i Stockholm Exergis och Polar Capacitys batteripark i Haninge. Parken är en av Sveriges största oc...

Läs mer

Polar Capacity i Almedalen

Onsdagen den 28 juni kl 16.00 ordnar Polar Capacity ett seminarium i Almedalen. Vi lyfter frågan om det nya energilandskapet gör att det blir billigar...

Läs mer

Karriär

Letar du nytt?

Vi letar ständigt efter nya talanger och tar gärna emot ansökningar från erfarna och intresserade personer som delar våra värderingar och ambitioner. Läs mer om våra lediga tjänster nedan.

Läs mer