Fullsatt och engagerat i Almedalen

Tisdagen den 5 juli arrangerade Polar Capacity ett seminarium om det kommande effektproblemet och potentiella lösningar.

Seminariet inleddes av Svenska Kraftnäts tidigare GD Mikael Odenberg, varefter en paneldiskussion följde med kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn, Per-Ola Mattson, Power Circles tf VD Anna Wolf och VD-arna för de två kommunala energibolagen Göteborg Energi, Alf Engqvist, respektive Gävle Energi, Håkan Jönsson.

I politikerveckans hårda konkurrens kunde vi konstatera att lokalen var fullsatt och engagemanget från både scen och publik stor.

Alltifrån elmarknadens funktion och prisbildning, till behovet av elnätsutbyggnad berördes, men det rådde stor enighet om att en stor del av lösningen kommer att bestå av lokala lösningar för att hantera och tillföra effekt på lokalnätsnivå.

Här kan du se en nedkortad version av seminariet!

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Polar Capacity och Stockholm Exergi bildar gemensamt bolag för batterier i Stockholm

Elförsörjningen i Stockholm har stora utmaningar och redan i dag är det ett mycket ansträngt läge med tilltagande effektbrist. För att möta storst...

Läs mer

Polar Capacity i Almedalen: Vem kan lösa effektproblemet – och hur?

Tisdagen den 5 juli 15.00-16.00 bjuder vi in till ett seminarium i Almedalen. Med utgångspunkt i problemet att allt fler kommuner och företag hindras...

Läs mer

Polar Capacity erbjuder lokala lösningar på effektbristen

Infrastrukturbolaget Polar Structure förvärvar 80 procent av Effektbolaget i Sverige AB genom en nyemission. Samtidigt byter bolaget namn till Polar C...

Läs mer

Karriär

Letar du nytt?

Vi letar ständigt efter nya talanger och tar gärna emot ansökningar från erfarna och intresserade personer som delar våra värderingar och ambitioner. Läs mer om våra lediga tjänster nedan.

Läs mer