Fullsatt och engagerat i Almedalen

Tisdagen den 5 juli arrangerade Polar Capacity ett seminarium om det kommande effektproblemet och potentiella lösningar.

Seminariet inleddes av Svenska Kraftnäts tidigare GD Mikael Odenberg, varefter en paneldiskussion följde med kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn, Per-Ola Mattson, Power Circles tf VD Anna Wolf och VD-arna för de två kommunala energibolagen Göteborg Energi, Alf Engqvist, respektive Gävle Energi, Håkan Jönsson.

I politikerveckans hårda konkurrens kunde vi konstatera att lokalen var fullsatt och engagemanget från både scen och publik stor.

Alltifrån elmarknadens funktion och prisbildning, till behovet av elnätsutbyggnad berördes, men det rådde stor enighet om att en stor del av lösningen kommer att bestå av lokala lösningar för att hantera och tillföra effekt på lokalnätsnivå.

Här kan du se en nedkortad version av seminariet!

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Hur fungerar en batteripark?

Batteriparker - avgörande för den gröna omställningen Batteriparker spelar en avgörande roll i den gröna omställningen av energisystemet. På produkti...

Läs mer

C4 Energi och Polar Capacity bildar gemensamt bolag

C4 Energi bildar bolag tillsammans med Polar Capacity i syfte att etablera ett större batterilager i Kristianstad och skapa långsiktiga lösningar på e...

Läs mer

Polar Capacity och Mälarenergi ingår samarbete

  På måndagen offentliggjordes det samarbete som Polar Capacity ingått med Mälarenergi i syfte att tillsammans utreda förutsättningarna för at...

Läs mer

Karriär

Letar du nytt?

Vi letar ständigt efter nya talanger och tar gärna emot ansökningar från erfarna och intresserade personer som delar våra värderingar och ambitioner. Läs mer om våra lediga tjänster nedan.

Läs mer